Lisävarusteilla parannat iMacin käyttökokemusta

Applen iMac-tietokoneet ovat näyttäviä laitteita, ja uusimpaan versioon on tehty useita uudistuksia. Työskentely ja tietokoneen käyttö tehostuu lisävarusteiden avulla. Esimerkiksi äänentoistoa ja -tallennusta voidaan parantaa ulkoisilla kaiutinjärjestelmillä ja kuulokkeilla. Kuulokkeisiin integroidut tai ulkoiset mikrofonit parantavat videopuheluiden äänenlaatua ja viestintää. Hyvä ulkoinen mikrofoni on tärkeä apuväline myös musiikin tai podcastien äänityksiin. Neuvotteluhuoneissa useamman hengen videoneuvotteluissa on hyvä käyttää erillistä konferenssikaiutinta, johon on integroitu oma mikrofoni. Konferenssikaiuttimien äänenlaatu on usein koneen laitteita parempi.

Turvaa tiedostosi

Tärkeät tiedostot on hyvä turvata tallentamalla ne iMacin oman levyaseman lisäksi myös ulkoiselle SSD-levyasemalle, muistitikulle tai SD-korteille. Digikameroiden ja digitaalisten äänityslaitteiden tiedostot siirtyvät näppärimmin tietokoneelle muistikorttien avulla. Siirtoa varten tarvitset SD-kortinlukijan tai adapterin, jonka avulla kortti kytketään tietokoneeseen. Tiesitkö muuten, että esimerkiksi kryptovaluutoille on olemassa oma muistitikun kaltainen Hardware-lompakko, jonka avulla virtuaalivaluutat säilyvät hallussasi turvallisesti? Ulkoisia laitteita Applen tietokoneisiin kytkettäessä voit mahdollisesti tarvita erilaisia kaapeleita tai USB-adaptereita. Verkossa on paljon valittavaa.

Viihtyisä kotitoimisto

Hyvin suunniteltu työpiste lisää myös kotitoimistojen työmukavuutta ja ergonomiaa. Voit esimerkiksi nostaa tietokoneen näytön ylemmäs koneen alle asetettavan jalustan avulla. Näytön yläreunan olisi hyvä olla noin silmien tasolla, jolloin pään asento suoristuu ja ryhti paranee. Hyvä tuoli sekä ranteiden ja jalkojen asetettavat tuet parantavat työasentoa ja tekevät työskentelystä mukavampaa. Koneen näyttö ja näppäimistö on hyvä puhdistaa säännöllisesti. Tämä onnistuu parhaiten tarkoitusta varten suunnitelluilla mikrokuituliinoilla sekä puhdistusnesteillä.

admin