Osta tietokoneenosia verkossa

Internet on mainio paikka tietokoneiden osien ja komponenttien ostamiseen, ja tarvittavat osat voi hankkia joko Suomesta tai tarvittaessa ulkomailta. Netissä on suuri valikoima erilaisia verkkokauppoja, joista voit tilata itsellesi juuri tarvitsemasi osat. Näytöt, keskusyksiköt, näppäimistöt ja muut perustarvikkeet löydät esimerkiksi suomalaisesta verkkokauppa.com:sta tai vaikkapa Anttilan nettikaupasta. Jos tarvitset taas erilaisia komponentteja, kuten esimerkiksi muistikampoja, näytönohjaimen tai kiintolevyn, voit etsiä sopivia tuotteita tietotekniikkaan erikoistuneista verkkokaupoista.

Osia ei tarvitse aina myöskään ostaa uutena, sillä markkinoilla on paljon käytettyjä tietokoneiden komponentteja. Käytetyn tuotteen saa luonnollisesti huomattavasti edullisemmin kuin uuden, usein noin puoleen hintaan tai jopa halvemmalla. Hyviä sivustoja tietokonetarvikkeiden ostamiseen ovat esimerkiksi huuto.net ja tori.fi, joissa liikkuu paljon käytettyä tietotekniikka-aiheista tavaraa. On syytä kuitenkin muistaa, että näissä verkkokauppapalveluissa vastuu kaupanteosta on ostajan ja myyjän välinen, eikä siis verkkosivuston.

Tietokoneen osia ostaessa voi käyttää hyväkseen myös erilaisia vertailupalveluja, joiden avulla löydät helposti kiinnostavimmat tuotteet parhaaseen hintaan. Tietokoneen osia voi myös melko turvallisin mielin ostaa myös ulkomailta, sillä kaikeksi onneksi koneet toimivat samalla tavalla eri puolilla maailmaa – näppäimistöä lukuun ottamatta, sillä amerikkalaisesta verkkokaupasta tilatussa näppäimistössä ei todennäköisesti ole lainkaan Ä- ja Ö-kirjaimia. Muilta osin tietokoneiden osat ovat kyllä yhteensopivia eri maiden välillä, toisin kuin esimerkiksi televisiot ja dvd-elokuvat.

jukka