Turvallisesti verkko-ostoksilla

Kauhutarinat ryöstetyistä luottotiedoista piinaavat verkossa ostamista ja luovat edelleen tarpeettomia jonoja kauppojen kassoille. Pelko on todellakin nykypäivänä aivan turha ja monet suomalaisyrityksetkin hoitavat myyntinsä internetissä. Matkatoimistot ja lentoyhtiöt ovat jo kauan houkutelleet asiakkaita pääsääntöisesti verkon kautta mutta kasvava trendi on hoitaa kaikki ostokset muutamalla hiiren klikkauksella. Verkkotuote ei ole merkistä tai hinnasta kiinni ja arvokkaita design tuotteita voi ostaa verkossa yhtä huoletta kun itse liikkeessä. Kotiin toimitettu tuotekin on turvallisempi kuin itse se kainalossa juokseminen.

Kauppaliikkeet suhtautuvat tietosuojaan ja turvallisuuteen hyvin vakavasti. Onhan kyseessä myös heidän maineensa sekä asiakkaan tyytyväisyys. Asiakkaan kadotetut rahat tarkoittavat suoraan liikkeelle menetettyä asiakasta. Huonot kokemukset myös kiirivät kulovalkean tavoin, joten kauppiaat ovat hyvin tarkkoja verkkokauppansa kanssa. Lain näkökulmastakin verkkokauppa on käyttäjälle turvallinen, sillä tietosuojalait pitävät huolen, ettei asiakkaan arkaluontoiset tiedot joudu kolmansien osapuolten käsiin vaan säilyvät yksityisinä ja suojattuina.

Esimerkiksi Kalevala on myynyt korujaan jo vuosien ajan kultasepän liikkeiden ohella verkkokauppansa kautta. Turvallinen palvelu muodostetaan suojatun yhteyden kautta. Yksi hyvä neuvo suojatun ja turvallisen yhteyden löytämiseen on kiinnittää huomiota verkkosivun url-osoitteeseen. Jos osoitteen alussa on näkyvissä https://-liite, on yhteyden turvatoimet asianmukaiset. Toinen tunnettu suomalainen verkkokauppaa käyttävä brändi on sisustusmuotoiluun, astiasarjoihin sekä keitto- ja paistoastioihin erikoistunut Iittala. Samoin kuin muissa verkkokaupoissa, tilaukset käsitellään suojatussa palvelimessa, joka salaa tiedot ennen niiden lähettämistä palveluntarjoalle.

Lisäksi Swiss Clinicin sivusto osoitteessa, edustaa turvallinen verkkokaupan aatelia. Maksu- ja rekisteröitymistietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Heti ensisilmäyksellä verkko-osoitteessa on nähtävissä vihreä kiinnioleva lukko, joka merkitsee suojattua yhteyttä. Swiss Cliniciltä löytyy kaikki tarpeellinen kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvä hiustenhoitotuotteita myöten ja liike tekee tiivistä yhteistyötä internetin johtavien maksupalveluiden, kuten Klarnan, kanssa. Lyhennehirviö PCD DSS, tarkoittaa ainoastaan sitä, että luottokorttitietoja käsitellään turvatusti asetettujen (Payment Card Industry Data Security Standard) sertifioitujen säännösten mukaisesti. Maksutapoina käyvät myös vanha kunnon lasku, osamaksu sekä Visa, Mastercard tai PayPal. Maksun saajana on Suomen Maksuturva Oy, joka on suomalainen maksupalveluntarjoaja. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, eli kukaan ulkopuolinen voi nähdä tietojasi.

Kun lähin jälleenmyyjä on kilometrien päässä, eikä lumessa ja myrskyssä tarpominen houkuttele, klikkaa itsesi ostoksille verkossa. Turvallisesti.

jukka